18 Mart 2012 Pazar

Patnos'taki Askeri arazi ilçenin görünümünü değiştirecek


Patnos'taki Askeri arazi ilçenin görünümünü değiştirecek





AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Patnos ilçesine askeri arazinin bulunduğu alana fakülte, kaymakamlık, kadın sığınma evi ve kız öğrenci yurdunun da bulunduğu bir kompleks kurulacağını söyledi.

Ekrem Çelebi, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanˊın talimatları doğrultusunda Patnos merkezde bulunan Milli Savunma Bakanlığına tahsisli 230 dönümlük bir askeri arazi üzerinde çalışmalara başladıklarını ve burada önemli bir kompleks planladıklarını kaydetti.
Kompleks içerisinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesiˊne bağlı Mühendislik fakültesi kurulmasının planlandığını ifade eden Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

ˊˊYazısı da çıktı. Dekanlık ve diğer müştemilatlarının kurulmasına ilişkin Maliye Bakanlığı burayı Milli Savunma Bakanlığıˊndan aldı. Bunun 50 dönümü fakülteye verilmek suretiyle Patnosˊta doğa bilimleri fakültesi açılacak.

Aynı yerde müştemilatlı olarak, kız öğrenci yurdu, müftülük ve cami kompleksi kurulacak. Patnos tarihinde yine ilk kez huzurevi ve kadın sığınma evi olacak. 38 bin metrekarelik alanı orta öğretime ayırdık. Yan tarafında kreş olacak.

Depremde hasar gören Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğüˊnü de bu kompleks içerisine götürüyoruz. Jandarmayı, kaymakamlığı, adalet sarayımız ve lojmanları da... İlçenin görünümünü değiştirecek bir kompleks hazırlıyoruz.
Patnos için bir cezaevi projesi de bulunduğunu ifade eden Çelebi, bu projenin 2012 yılı yatırım programına alındığını ve arsa tahsisinin yapıldığını anlattı.

-Ağrıˊya ilk kez adli tıp-

Ağrıˊda bu zamana kadar bir adli tıp merkezi bulunmadığına dikkati çeken Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

ˊˊBiz hem Adalet Bakanlığı hem de Sağlık Bakanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bu işi de hallettik. Ağrı il tarihinde ilk defa bir adli tıp merkezi kuruldu ve adli tıp doktoru işe başladı.

Güvenlik açısından sıkıntılı iki ilçe vardı, Patnos ve Diyadin. Buralara MOBESE kamerası takılması için 450 milyar lira para çıkardık. Altyapı çalışmaları yapılıyor. Karlar kalktıktan sonra MOBESEˊler kurulacak.ˊˊ
Ağrıˊnın Tutak ve Hamur ilçeleri arasından geçen Murat Nehri üzerinde 2 hidroelektrik santrali yapımı için kolları sıvadıklarını belirten Çelebi, bu projenin de son aşamasına geldiğini, bu yıl içerisinde temel atma çalışması yapmayı umduklarını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder